Cum poți să îți asiguri bunăstarea materială la început de drum

bulletin board, stickies, post-it-3127287.jpg

 

Crează-ţi un buget lunar

Un buget este un plan care îți arată câți bani câștigi și cum îi cheltui în fiecare lună. Începe prin a înregistra toate veniturile tale (de exemplu, bani de la părinți, salariu de la un job part-time) și apoi notează toate cheltuielile (de exemplu, mâncare, facturi, transport). Asigură-te că nu cheltuiești mai mult decât câștigi.

financial, analysis, accounting-4560047.jpg

 

Economisește automat

Poți stabili o sumă mică (de exemplu, 10% din venitul tău) să fie transferată automat într-un cont de economii în fiecare lună. Astfel, vei economisi în mod regulat fără să simți că îți lipsește ceva.

save up, piggy bank, teamwork-3451075.jpg

 

Evită cheltuielile impulsive

Uneori, suntem tentați să cheltuim banii pe lucruri de care nu avem neapărat nevoie. Înainte să cumperi ceva, ia-ți câteva momente să te întrebi dacă chiar ai nevoie de acel lucru și dacă merită banii. Poți face o listă cu dorințele tale și să aștepți să treacă o perioadă de timp înainte de a face o achiziție.

shopping bags, bag, shopping-1673587.jpg

 

Găsește alternative mai ieftine

Nu trebuie mulți bani pentru a obține lucrurile de care ai nevoie. Poți explora alternative mai ieftine pentru alimente, bunuri sau alte asemenea. Astfel poţi usor să cauţi reduceri sau poți opta pentru brandurile generice în locul celor scumpe pentru o perioadă.

option, lots, selection-112225.jpg

 


 

Învață să gătești acasă

Mâncarea gătită acasă poate fi mult mai ieftină și mai sănătoasă în comparație cu mâncarea cumpărată de la restaurante, fast-food-uri sau altele asemenea.

chef, pan, cooking-4117262.jpg

 

Compară prețurile

Când cumperi ceva, ia în considerare să compari prețurile înainte. Folosește site-uri de comparații de prețuri sau aplicații care îți arată cel mai mic preț disponibil pentru produsul dorit. Astfel, poți găsi cele mai bune oferte și economisi bani.

advertise, background, best-766823.jpg

 

Fii atent la cheltuielile lunare recurente

Există unele cheltuieli care revin lunar, cum ar fi abonamentele pentru servicii de streaming sau altele asemenea. Asigură-te că ești conștient de aceste cheltuieli și că le ajustezi după bugetul tău.

subscribe, registration, subscription-7336146.jpg

 

Evită cumpăratul în mod excesiv

Este important să fii responsabil și să eviți să cumperi în mod excesiv pe dobandă sau credit. Acestea port fi greu de gestionat şi nu îţi va fi uşor să te axezi pe alte lucruri pe care le vei întâmpina.

e-commerce, shopping, online-3406613.jpg

 

important, colored pencil, pen-2794684.jpg

Luând în considerare aceste sfaturi îţi va fi mai uşor să gestionezi în avantajul tău eventuale probleme care inevitabil apar oricărei persoane la început de drum.